Tiedotteet 2021

Syksyllä Kalajärveen istutettiin n. 20000kpl kuhan poikasia. Poikasten koko oli hyvä, keskimäärin 80/81 mm. Tämä johtunee lämpimästä alkukesästä jolloin kasvuolosuhteet poikasille olivat hyvät.

Osakaskunnan yleinen kokous tultaneen pitämään touko/kesäkuussa, ellei uusia tiukempia rajoituksia tule. Kokouksesta ilmoitetaan JP Kunnallissanomissa.

Hoitokunta toivoo kalastajilta saalismääriä. Saalismääriä on seurattu yli kolmevuosikymmentä. Näillä määrien seurannalla pyritään seuraamaan kalojen kuntoa ja määrää. Kalastus määrät ei johda kalastuksen rajoittamiseen kuten olen saanut kuulla. Tämän sivuston yhteistiedoissa on sähköpostiosoitteeni johon voi saalismäärät ilmoittaa.

Kalajärvessä tehtiin Keski-Suomen yliopiston toimesta ja kalatalouskeskuksen tilauksesta järven oman kuhakannan lisääntymisestä tutkimus. Tutkimuksen mukaan oma poikastuotantoa ei juurikaan ole joten istutuksien varassa mennään.

Kalastuslupien ja pyydysmerkkien hinnat ovat hoitokunnan esityksestä ja yleisen kokouksen päätöksellä nostettu. Hinnat ovat olleet samat jo useamman vuoden. Osakaskunta on hoitanut saamillaan omistajakorvauksilla kalojen istutuksia mutta uuden järjestelmän myötä nämä korvaukset ovat pienentyneet joten on pakko nostaa hintoja.

Kuten olette varmaan huomanneet kalastuslupia voi ostaa sähköisesti. Kalastuslupa osiossa on tilinumero johon voi maksun suorittaa. Viestiosaan on merkittävä numerot mitä lupia ostaa. sekä nimi ja osoite.

Hoitokunta toivottaa kalastajille kireitä siimoja.

Hoitokunta